AK „Sloboda Tehnograd“ – Završena manifestacija „Šest gradova, šest sportskih avantura“

Tokom proteklog vikenda atletičari AK „Sloboda Tehnograd“ učestvovali su u završnici manifestacije  „Šest gradova, šest sportskih avantura“, koja je tokom 2022. godine okupljala mlade zaljubljenike u sport i aktivne sportiste iz šest gradova u BiH.

Mališani iz Banjaluke, Tuzle, Teslića, Novog Grada, Istočnog Sarajeva i Mrkonjić Grada su putovali, takmičili se i promovisali zdrav način života i bavljenje sportom još u najranijem uzrastu.

Atletičari AK „Sloboda Tehnograd“ učestvovali su na svih 6 manifestacija, čija je završnica održana tokom proteklog vikenda u Banjaluci.

Tokom dva takmičarska dana tuzlanski atletičari postigli su značajne rezultate i osvojili brojne medalje. Nikola Pavljašević osvojio je zlatnu i srebrnu medalju u trkama na 300m,  Ajna Nezirovac srebro i bronzu u trkama na 300m,  Vedad Suljkanović srebro na 200m, Vedran Dubravić bronzu na 100m, Ahmed Hodžić bronzu na 300m, te Melina Murgić, koja je osvojila bronzanu medalju u trci na 300m. Značajne rezultate ostvarili su i Ajša Babajić, Ajla Babajić, Tarik Nezirovac, Berina Mujanović.

U ukupnom poretku manifestacije, nagrađeni su i atletičari koji su učestvovali u svih 6 takmičarskih vikenda i to, Vedad Suljkanović, kao drugoplasirani, te Tarik Nezirovac, kao trećeplasirani.

Ova manifestacija je okupila nekoliko stotina učesnika iz pomenutih šest gradova, te kroz sport i igru promovisala i kulturne i turističke potencijale gradova učesnika. Inicijator je banjalučko udruženje „Srce pegaza“, iz kojeg za sljedeću godinu najavljuju proširenje manifestacije na nove gradove i još veću masovnost samog događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *