Dva državna rekorda i 10 medalja na Međunarodnim dvoranskim mitinzima u Beogradu

Na međunarodnim atletskim dvoranskim mitinzima koji su ovog vikenda održani u Beogradu, atletičari-ke AK “Sloboda Tehnograd” su ostvarili izvanredne rezultate, oborivši dva državna rekorda i osvojivši 10 medalja. 

U subotu   je održan Peti atletski miting budućih šampiona u tehničkoj organizaciji AK “Partizan” na kome je Bakir Musić postavio novi državni rekord u trci na 200 m  u vremenu 23:49 sekundi, osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju. Pored Bakira zlatnim medaljama su se okitili Enes Džinić u disciplinama 200 m i skoku u dalj u kategoriji mlađih juniora, te Nikola Pavljašević u kategoriji mlađih pionira u trci na 800 m. Dvije srebrne medalje osvojio je Rijad Hasanbašić  u disciplinama 200 m i skoku u dalj u kategoriji starijih juniora.

U nedjelju je u tehničkoj organizaciji AK “Crvena Zvezda” organizovan “Novogodišnji atletski miting” na kome je Edhem Vikalo u trci na 60 m postavio novi juniorski rekord sa rezultatom 6:89 osvojivši drugo mjesto u kategoriji seniora. 

Srebrnim medaljama na ovom takmičenju okitili su se Nikola Pavljašević u trci na 200 m u kategoriji mlađih pionira, kao i Ema Mešković koja je u kategoriji mlađih pionirki osvojila drugo mjesto u trci na 200 m.

Bronzanu medalju osvojio je Adi Nurkanović u trci na 1000 m.

Pored osvojenih medalja i postavljenih novih državnih rekorda, takmičari-ke AK “Sloboda Tehnograd” su  ostvarili  lične rekorde.

Posebnu radost za naše najmladje takmičare-ke  prvog dana takmičenja na Mitingu budućih šampiona  priredio je naš sugrađanin Mirza Ibričić koji već duže vrijeme živi u Beogradu, podijelivši novčane nagrade umjesto novogodišnjih paketića, što se u ime atletskog kluba, djece i roditelja iskreno zahvaljujemo.

 

Ovim dvoranskim nastupom zvanično je završena atletska sezona za 2021. koja je je bila jedna od uspješnijih u 74-godišnjoj tradiciji AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *