Edhem Vikalo rekord BiH i srebro na Mediteranskim igrama U23

Edhem Vikalo, član Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” Tuzla, postavio je novi državni rekord BiH u dvorani za seniore na 60 metara sa rezultatom 6.73 na Mediteranskim igrama U23 u Valensiji. Edhem Vikalo je u polufinalnoj trci istrčao rekord Mediteranskih igara U23 6.76, dok je u finalnoj trci Francuz popravio na 6.71 osvojivši prvo mjesto.

hem Vikalo je sa ostvarenim rezultatom na Mediteranskom prvenstvu svrstan među TOP 15 atletičara Evrope do 23 godine.
Ostvareni rezultat na 60m (drugo mjesto sa vremenom 6,73s) vrijedi 1080 bodova. Pored bodova, rangiranja među TOP 15 atletičara, o njegovom rezultatu govori i činjenica da je sa malo slabijim rezultatom od ovog istrčao rekord prvenstva u polufinalnoj trci.
Za Edhema je ovo tek početak atletske sezone u dvorani za koju se pripremao u improvizovanoj dvorani, u neadekvatnim uslovima. Uz maksimalan trud trenera, dobre saradnje između Atletski klub Sloboda Tehnograd i AK Novi Grad Sarajevo – Atleta, ljudi koji se brinu o karijeri Elmir Ćera Ćerimagić i Kada Delic Selimovic, Edhem Vikalo je uspio ostvariti veliki rezultat za Bosnu i Hercegovinu oborivši i državni dvoranski rekord.

Čestitke Edhemu i njegovom treneru Elmiru Ćerimagiću.

Tekst: N. Alibašić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *