Ema Mešković i Bakir Musić – prvaci Federacije BiH u dvorani za 2021. godinu

Nakon što je prošlog vikenda u Sarajevu u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” ZETRI održano Državno dvoransko atletsko prvenstvo na kome su se Hajrudin Vejzović i i Edhem
Vikalo okitili zlatnim medaljama i odbranili titule senirskog i juniorskog prvaka BiH u dvorani za 2021, jučer je održano i Dvoransko prvenstvo Federacije BiH za mlađe kategorijie na kome su titule prvaka Federacije BiH osvojili Bakir Musić u trci na 60 m prepone i Ema Mešković u trci na 60 m. Pored titule prvaka FBiH u trci na 60 m pr, Bakir Musić je osvojio i bronzanu medalju u trci na 60. Pored osvojenih medalja najmladji članovi AK „Sloboda Tehnograd“ su postigli odlične rezultate istrčavši svoje lične rekorde. Nikola Pavljašević je osvojio 4. mjesto u trci na 60 m u kategoriji pionira, Kerim Halilović 5. mjesto u kategoriji cicibana na 60 m, Ajna Nezirovac 6. mjesto u kategoriji cicibanki. Na Federalnom prvenstvu u dvorani AK „Sloboda Tehnograd“ su predstavljali i najmlađi članovi kluba polaznici „Škole atletike“ Amar Bećirović, Vedad Suljkanović, Tarik Nezirovac, Adna Babović, Melina Murgić, Ema Halilović.

U okviru Federalnog atletskog prvenstva održana je i trka za seniore na kome je Hajrudin Vejzović osovjio 1 mjesto, dok je Omar Džanić osvojio 3. mjesto. Pored ove trke održan je i bacacki atletski miting na kome su nastupili najbolji bacači Federacije predvođeni Mesudom Pezerom iz AK „Zenica“koji je ubjedljivo pobijedio, dok je u ženskoj konkurenciji takođe je pobijedila članica AK „Zenica“ Mediha Salkić , a bronzanu medalju osvojila je članica AK „Sloboda Tehnograd“ Edisa Demirović.

Pored nastupa na dvoranskom prvenstvu Federacije, član AK „Sloboda-Tehnograd“ i juniorski reprezentativac Edhem Vikalo, jučer je nastupio na Prvenstvu Balkana za juniore koji je nastupio u trci na 60 m, osvojivši 3. mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi u vremenu od 7:09 s, što nije bilo dovoljno za ulazak u Finale, te je ostvario 7 mjesto u ukupnom plasmanu. Narednog vikenda naši takmičari-ki će nastupiti na Dvoranskom prvenstvu za mlađe kategorije u Sarajevu u disciplinama 60 m, 60m pr, vis i kugla , te u Zenici gdje će se održati skok u dalj i troskok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *