Hajrudin Vejzović i Edhem Vikalo odbranili titule dvoranskih prvaka BiH za 2021. godinu

Danas se u Sarajevu u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – ZETRA održalo Državno dvoransko atletsko prvenstvo BiH na kome su nastupili seniori i juniori AK „Sloboda-
Tehnograd“ Tuzla. Titulu seniorskog dvoranskog prvaka BiH za 2021. godinu u trci na 60 metara osvojio je Hajrudin Vejzović sa rezultatom 6:91 sekundi, čime je odbranio prošlogodišnju titulu državnog seniorkog prvaka BiH. U ovoj trci pored Hajrudina Vejzovića nastupili su još i Omar Džanić koji je osvojio bronzanu medalju sa vremenom 7:29 sekundi, te Benjamin Mijatović koji je zauzeo V mjesto sa rezultatom 7:53 sekundi. Titulu juniorskog prvaka BiH u trci na 60 metara osvojio je Edhem Vikalo koji je također odbranio prošlogodšnju titulu juniorskog prvaka BiH.

Već sutra će se u Zenici održati Dvoransko prvenstvo BiH u kategoriji seniora/ki juniora/ki i mlađih juniora/ki u skoku u dalj i troskoku, na kome će nastupiti naši ateltičari Omar Džanić u skoku u dalj i Bakir Musić koji će se za medalje boriti u dalju i troskoku.

Narednog vikenda našeg najboljeg juniora Edhema Vikala očekuje nastup na „Prvenstvu Balkana u dvorani“ koje će se održati u Bugarskoj, dok će se u Sarajevu održati Dvoransko prvenstvo FBiH u disciplinama 60 metara prepone, 60 metara, skok u vis i bacanje kugle.

Leave a Reply