Izvještaj o uspješnom kantonalnom atletskom takmičenju u Tuzlanskom kantonu

Danas je održano kantonalno atletsko takmičenje za osnovne i srednje škole u Tuzlanskom kantonu. Organizacija ovog takmičenja povjerena je Atletskom klubu Sloboda – Tehnograd Tuzla, koji je uspješno obavio sve tehničke zadatke.

Takmičenje je održano u skladu sa standardima i propisima atletske federacije, a održano je na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli. Učešće su uzeli učenici iz škola širom Tuzlanskog kantona, što je rezultiralo velikim brojem učesnika i sjajnom sportskom atmosferom.

Takmičari su se nadmetali u različitim disciplinama atletike, uključujući trčanje na kratke i duge staze, skokove u dalj, bacanje kugle, kao i štafetne trke. Svi takmičari su pokazali izuzetno znanje, vještine i sportski duh tokom svojih nastupa.

Takmičari atletskog kluba Sloboda – Tehnograd dominirali su na ovom takmičenju.

Dvoje prvoplasiranih po disciplinama će predstavljati Tuzlanski kanton na Federalnom takmičenju gdje će im se pružiti prilika da se bore sa najboljim atletičarima iz drugih kantona.

Ovom prilikom želimo da čestitamo svim učesnicima na njihovim dostignućima i poželimo sreću svima koji su se plasirali na Federalno takmičenje. 

Ovo takmičenje je pružilo priliku mladim atletičarima da pokažu svoje talente i steknu vrijedno takmičarsko iskustvo.

Bilten sa rezultatima možete pogledati na linku ispod


BILTEN – REZULTATI 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *