Nikola Pavljašević i Adi Nurkanović prvaci BiH u krosu za 2022. godinu

Na bijeljinskom hipodromu “Obrijež” održano je pojedinačno prvenstvo BiH u krosu. Na ovom takmičenju, u tehničkoj organizaciji AK “Akademac” iz Bijeljine, nastupilo je više od stotinu takmičara iz 17 bosanskohercegovačkih atletskih klubova.

Atletičari AK “Sloboda Tehnograd” osvojili su dvije titule prvaka BiH i to Nikola Pavljašević u kategoriji pionira u trci na 2000m, te Adi Nurkanović u kategoriji juniora u trci na 5000m.
Uz ove titule, odlične rezultate postigli su i ostali takmičari iz ovog kluba.

Elma Hasanbašić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji mlađe juniorke u trci na 4000m, kao i Amer Bećirović u kategoriji dječaka u trci na 3000m. Bronzani su bili Ena Bećirović u kategoriji djevojčica, disciplina 2000m, te junior Rijad Hasanbašić u trci na 5000m.

Na današnjem prvenstvu u krosu nastupili su i cicibani Ajna Nezirovac, Melina Murgić i Vedad Suljkanović koji su osvojili visoke plasmane i popravili lične rezultate. Naš Mirzet Halilović nastupio je u konkurenciji seniora.

Atletski klub “Sloboda-Tehnograd” Tuzla je današnjim titulama u krosu krunisao sezonu u kojoj proslavlja 75 godina postojanja i uspješnog rada, tokom kojih su ispisane neke od zlatnih stranica atletike na ovim prostorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *