Rezultati Federalnog prvenstva BiH u dvorani

Prema Kalendaru takmičenja Atletskog saveza Federacije BiH, jučer je u tehničkoj organizaciji AK „Novi Grad“ Sarajevo i AK „Sarajevo“ Sarajevo u olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“- ZETRA održano
„DVORANSKO PRVENSTVO FEDERACIJE BIH U ATLETICI“ na kome su nastupili takmičari-ke iz Federacije BIH, kao i takmičari iz RS koji su se takmičili van konkurencije.

Takmičari-ke AK „Sloboda- Tehnograd“ osvojili su tri titule prvaka FBiH za 2020 i to: Edhem Vikalo koji je pobijedio u trci na 60 m u konkurenciji juniora istrčavši dionicu od 60 m u vremenu od 7:06 s, te u apsolutnoj trci na 60 m u kojoj su nastupili takmičari koji su istrčali najbolja vremena u svima kategorijama, istrčavši trku na 60 m u vremenu 7:03 s.

Treću pobjedu osvojila je Ema Mešković koja je u revijalnoj trcin u konkurenciji cicibanki ubjedljivo pobijedila sa rezultatom 9:08 s. Srebrnu medalju osvojio je Bakir Musić u konkurenciji dječaka u skoku u vis sa preskočenih 155 cm, dok je bronzanu medalju osvojio Benjamin Mijatović u trci na 60 m u konkurenciji seniora istrčavši vrijeme od 7:61 s.

Rezultate sa održanog Federalnog prvensta BiH u dvorani možete pogledati OVDJE

Leave a Reply