Seniorski rekord i tri titule državnih dvoranskih prvaka za 2022. godinu

U subotu i nedjelju u Zenici i Sarajevu održano je „Dvoransko atletsko prvenstvo za kategorije seniora i seniorki, juniora i juniorki, mlađih juniora i mlađih juniorki na kojem su takmičari AK „Sloboda Tehnograd” ostvarili izvanredne rezultate oborivši seniorki dvoranski rekord i osvojivši 7 medalja, od čega tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

Prvog dana takmičenja koje je održano u Zenici gdje je organizovano takmičenje u troskoku i skoku u dalj osvojene su četiri medalje.

Bakir Musić u kategoriji mlađih juniora osvojio je zlatnu medalju u troskoku sa daljinom 12.09 metara, dok je srebrenu medalju u istoj disciplini osvojio Enes Džinić sa daljinom od 11,89 metara. Drugu srebrenu medalju Enes Džinić osvojio je u skoku u dalj u kategoriji mlađih juniora, kao i Omar Džanić u skoku u dalj u kategoriji seniora.

Drugog dana Državnog dvoranskog prvenstva koje je održano u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu održane su sljedeće discipline 60 metara, 60 metara sa preponama, skok u vis i bacanju kugle. Najvrijedniji rezultat ostvario je Hajrudin Vejzović koji je u kategoriji seniora u polufinalnoj trci na 60 metara istrčao novi seniorski državni rekord u vremenu 6,78 sekundi. U finalnoj trci titulu državnog prvaka za 2022. godinu osvojio je aktuelni juniorski rekorder BiH Edhem Vikalo koji je istrčao lični rekord u vremenu 6,79 sekundi, dok je Hajrudin Vejzović osvojio srebrenu medalju.

Pored osvojene zlatne i srebrne medalje u kategoriji seniora, titulu juniorskog prvaka BiH za 2022. godinu u trci na 60 metara osvojio Bakir Baković sa vremenom 7,40 sekundi. Pored osvojenih medalja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 60 metara, bronzanu medalju osvojio je Bakir Musić u disciplini skok u vis u kategoriji mlađih juniora.

Pored osvajača medalja na državnom dvoranskom prvenstvu nastupili su i Alija Džinić koji je osvojio tri četvrta mjesta u discplinama 60 metara, skoku u dalj i troskoku, Benjamin Mijatović koji je nastupio u trci seniora na 60 m i Kenan Vikalo u bacanju kugle.

Već narednog vikenda naši takmičari-ke će nastupiti Prvenstvu Balkana u dvorani za juniore na kojem će nastupiti Adi Nurkanović, Medjunarodnom atletskom dvoranskom mitingu u Novom Mestu gdje će nastupiti Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo i Omar Džanić, dok će najmlađi članovi Kluba učestvovati na Federalnom prvenstvu za mlađe kategorije u Sarajevu i Zenici.

BILTEN SA REZULTATIMA ZENICA
BILTEN SA REZULTATIMA SARAJEVO

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *