Atletski klub “Sloboda – Tehnograd” Tuzla postigao izvanredne rezultate na međunarodnom mitingu u Grazu

Atletski klub “Sloboda – Tehnograd” Tuzla sa zadovoljstvom obavještava javnost o postignutim rezultatima na 6. međunarodnom mitingu održanom na univerzitetskom atletskom stadionu u Grazu, Austrija. Ovaj miting otvorenog karaktera okupio je više od 200 talentovanih takmičara i takmičarki iz različitih zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Srbiju, Njemačku, Eritreju, Grčku, Sloveniju, Slovačku, Austriju, Češku i Hrvatsku.

Naši atletičari suočili su se s izazovnim vremenskim uvjetima – hladnoćom, vjetrom i kišom, ali to ih nije spriječilo da postignu zapažene rezultate. Istaknuli su se s izvanrednim performansama, postizanjem novih ličnih rekorda i osvajanjem visokih pozicija u konkurenciji vrhunskih sportista.

Posebno se istaknuo naš član Edhem Vikalo, koji je sa vremenom od 10.70 sekundi zauzeo 4. mjesto u finalnoj trci na 100 metara, ostvarivši tako najbolji rezultat sezone! Bakir Musić je također impresionirao na 200 metara, s najboljim vremenom u karijeri – 22.33 sekunde, što mu je donijelo 5. mjesto!

Naši mladi atletičari Bakir Baković, Enes Džinić i Alija Džinić također su pokazali svoj talent i predstavljali klub na dostojanstven način u trkama na 100m i 200m.

Takmičari su bili u pratnji sportskog direktora kluba, Jasmina Gavranovića, koji je svojim stručnim vodstvom pružio potrebnu podršku našim sportistima.

Ovaj miting je već četvrti put bio prilika da takmičari Atletskog kluba “Sloboda – Tehnograd” Tuzla sudjeluju u ovom prestižnom događaju, a rezultati su još jednom potvrdili njihovu predanost atletici i sportskim vrijednostima.

Pozivamo sve zainteresirane mlade sportaše i sportašice da nam se pridruže u našem klubu i zajedno gradimo ljubav prema atletici, zdravom životu i sportskim izazovima. Ako dijelite našu strast prema atletici i želite se pridružiti našoj obitelji, kontaktirajte nas! Radujemo se novim članovima koji će doprinijeti rastu i uspjehu Atletskog kluba “Sloboda – Tehnograd” Tuzla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *