Ekipno prvenstvo BiH u atletici za dječake i djevojčice – REZULTATI

Danas je na stadionu „Tušanj“ održano „EKIPNO PRVENSTVO BIH U ATLETICI“  u konkurenciji dječaka i djevojčica na kome je nastupilo 8 ženskih i 5 muških ekipa. Tehnički organizator takmičenja bio je AK „Sloboda-Tehnograd“ koji je poduzeo sve epidemiološke mjere za organizaciju takmičenja.  Na Prvenstvu su nastupile ekipe: AK „Sarajevo“, AK „Novi grad“, AK „Zenica“, AK „Brotnjo“, AK „Cross“  AK „Banja Luka“, AK „Vodopad“ i domaćin AK „Sloboda-Tehnograd“.

Titulu ekipnih prvaka BiH  u konkurenciji dječaka za 2020 godinu osvojila je ekipa AK „Novi Grad“ sa osvojenih 43 boda, drugo mjesto osvojila je ekipa AK „Sarajevo“ sa osvojenih 34 bodda, dok je treće mjesto osvojila ekipa AK „Banja Luka“ sa osvojenim 31 bodom.

 

U konkurenciji djevojčica titulu ekipnih prvakinja BiH za 2020 godinu osvojila je ekipa „AK „Banja  Luka“ sa osvojenih  62 boda, 2 mjesto osvojile su takmičarke  AK „Sarajevo“ sa 60 bodova , dok  su 3 mjesto osvojile takmičarke AK „Novi grad“.

Muška ekipa AK „Sloboda-Tehnograd“ zauzela je 4 mjesto sa 26 bodova, dok su djevojčice u ukupnom plasmanu zauzele 7 mjesto.

U pojedinačnoj konurenciji najbolje plasmane iz AK „Sloboda-Tehnograd“ ostvarili su Ena Bećirović u trci na 600 m,  Bakir Musić  i Ema Mešković koji su zauzeli 3 mjesto u trkama na 300 m.

BILTEN SA REZULTATIMA

Leave a Reply