Ema Mešković i Bakir Musić pobjednici na Međunarodnom atletskom mitingu u Čitluku

Ovog vikenda prema Kalendaru takmičenja ASBiH za 2019. Godinu, u Čitluku je održan “14 Međunarodni atletski miting Bože Gagro”, na kome su nastupili najmlađi članovi AK “Sloboda – Tehnograd”. Ajna Nezirović, Adna Babović, Adjan Mešković, Ismihan Muratović, Ema Mešković, Emir Husagić, Imran Babajić, Nikola Pavljašević, Bakir Musić i Edina Bajrić Mateo Šimić. U konkurenciji preko 600 takmičara iz 21 kluba iz BiH i Hrvatske, naši članovi su osvojili 2 prva mjesta, tri druga mjesta i tri treća mjesta.

 

Ema i Adian Mešković

Ema Mešković je pobijedila u trci na 60 m u konkurenciji cicibanki sa rezultatom 9.00 sekundi.

Bakir Musić u konkurenciji pionira u trci na 400m sa rezultatom 1:03.66 sekundi.

Druga mjesta osvojili su Ema Mešković u trci na 300 m sa rezultatom 49.85 sekundi. Emir Husagić u trci na 300 m sa rezultatom 50.78 sekundi. Štafeta 4 x 100m AK “Sloboda-Tehnograd” u kategoriji dječaka u sastavu Emir Husagić, Nikola Pavljašević, Imran Babajić i Bakir Musić.

Bakir Musić

Treća mjesta osvojili su: Ajna Nezirović u konkurencjji cicbani u trci na 60 m sa rezultatom 11.17 sekundi, Bakir Musić u trci na 60 m u konkurenciji pionira sa rezutatom 8.25 sekundi, te Imran Babajić u konkurenciji cicibana u skoku u dalj sa daljinom od 3,88 metara.

postanite član

Popunite formu ispod

Error: Contact form not found.

Leave a Reply