Hajrudin Vejzović pobjednik Memorijala “Matica Šušteriča i Patrika Cvetana” i 7 medalja na Međunarodnom atletskom dječijem mitingu u Čitluku

Najbolji bosanskohercegovački sprinter i član AK “Sloboda Tehnograd” Hajrudin Vejzović nastavio je svoj niz pobjeda u ovoj godini, osvojivši 1. mjesto na Međunarodnom atletskom mitingu “Memorijal Matica Šušteriča i Patrika Cvetana” koji je u četvrtak (16.09.2021. godine), održan u Ljubljani na kome je pobijedio u trci na 100 metara. Pored pehara za osvojeno 1. mjesto, pripao i pehar za Memorijalnu trku po kome i miting nosi naziv.

Pored Vejzovića, u subotu su na Međunarodnom atletskom mtingu “Dani berbe grožđa” i “Bože Gagro” u Čitluku, nastupili i mlađi članovi AK “Sloboda Tehnograd” koji su ostvarili odlične
rezultate osvojivši 7 medalja, te ostvarenih nekoliko ličnih rekorda.

Medalje su osvojil:

BAKIR BAKOVIĆ trka na 60 metara za mlađe juniore,
BAKIR MUSIĆ skok u dalj za mlađe juniore i troskoku za seniore,
ISMIHAN MURATOVIĆ skok u vis u kategoriji pionirki,
KERIM HALILOVIĆ trka na 60 metara u kategoriji cicibana
AJNA NEZIROVAC u trci na 60 metara u kategoriji cicibanki
AJLA BABAJIĆ bacanje vortexa u kategoriji cicibanki

Na mitingu su još nastupali:

Ema Mešković, Adian Mešković, Ema Halilović, Nudžejma Vrabac, Berina Mujanović, Melina Murgić, Ema Zahirović, Ajša Babajić, Alina Alić, Lejla Hodžić, Ema Defne Kasumović, Begajet Šiljić, Maid Imamović, Muamer Imamović, Ahmed Hodžić, Nikola Pavljašević, Amar Bećirović i Vedad Suljkanović.

Već narednog vikenda AK “Sloboda Tehnograd” je organizator Ekipnog prvenstva BiH za dječake i djevojčice, dok će Hajrudin Vejzović nastupiti na Međunarodnom atletskom mitingu u Zadru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *