Nastupi takmičara protekli vikend

I ovaj vikend članovi AK „Sloboda Tehnograd“ su obilježili odličnim rezultatima na međunarodnoj i domaćoj atletskoj sceni.

Aktuelni državni dvoranski seniorski rekorder na 60 m Edhem Vikalo je nastupio na Međunarodnom atletskom mitingu u Trstu/ITA, na kome je osvojio 3. mjesto u trci na 100 m sa rezultatom 10: 66 sekundi.

Najmladji članovi Kluba učestvovali su na sportskoj manifestaciji “Šest gradova – šest sportskih avantura” koja je odrżana u Novom Gradu gdje su na pobjedničko postolje stali Imran Babajić koji je pobijedio u trci na 300 m u kategoriji 2008/09 godiste, srebrom se okitio Vedad Suljkanović u trci na 200 m u kategoriji 2010/11, te Ajna Nezirovac koja je osvojila 3. mjesto u trci na 200 m u kategoriji 2012 i mlađe.

Pored njih na manifestaciji su učestvovali i Ema Zahirović, Ajša Babajić, Melina Murgić, Ahmed Hodžić, Elnur Murgić i Tarik Nezirovac. Na manifestaciji „Šest gradova – šest sportskih avantura“ učestvuju mladi sportisti iz Teslića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Istočnog Sarajeva, Banja Luke i Tuzle. Sljedeće okupljanje i takmičenja predviđena su u Tuzli krajem augusta.

Već narednog vikenda, takmičari-ke AK „Sloboda Tehnograd“ očekuje nastup na Prvenstvu FBiH za seniore-ke i juniore-mladje/juniore-ke koje će se održati u Centru „Safet Zajko“ u Sarajevu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *