Nikola Pavljašević dominantno do titule državnog atletskog prvaka na 1000 m

Na stadionu “Kamberovića polje” u Zenici, jučer je održano Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira-ki. Atletski klub “Sloboda Tehnograd” je na ovom takmičenju predstavljao Nikola Pavljašević, jedan od najperspektivnijih mladih atletičara u BiH. Kao takmičar u disciplini 1000 m, opravdao je ulogu favorita i drugu godinu za redom osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Treba napomenuti da je uz pobjedu, Nikola istrčao i novi lični rekord i uz sjajno vrijeme 2.57:13 ostvario vrlo ubjedljivu pobjedu. 

Na takmičenju u Zenici su van konkurencije nastupili i sprinteri Benjamin Mijatović, Enes Džinić i Alija Džinić, koji su također ostvarili lične rekorde u disciplini 100 m. Atletski klub “Sloboda Tehnograd” ove godine slavi značajan jubilej „75 godina postojanja i uspješnog rada“, a sjajan početak sezone i osvajanje titula i postizanje novih državnih rekorda, učešće na Mediteranskim igrama, Mediteranskom U-23 prvenstvu, Evropskom festivalu mladih (EYOF), Balkanskim prvenstvima i međunarodnim mitinzima, najbolja su potvrda kvalitetnog i kontinuiranog rada na stvaranju novih atletskih šampiona i budućih olimpijaca.

Osim nastupa u Zenici, članovi AK “Sloboda Tehnograd” Tehnograd” ovog vikenda učestvuju u Mrkonjić Gradu na manifestaciji “Šest gradova i šest sportskih avantura” na kojoj će učestvovati sportisti iz Novog Grada, Tuzle, Mrkonjić Grada, Sarajeva i Teslića. Organizatori ovog sportskorekreativne manifestacije su UG “Srce Pegaza” iz Banja Luke i Škola sporta “Zvjezdica” iz Banja Luke.

Leave a Reply