Novi državni rekordi za AK “Sloboda Tehnograd” na međunarodnom atletskom mitingu u Beogradu

Međunarodni atletski miting “Mihajlo Mika Švraka”  koji je u Beogradu  u tehničkoj organizaciji AK „Top Jump“ okupio nekoliko stotina takmičara, donio je nove sjajne rezultate za atletičare AK “Sloboda Tehnograd”.

Novi državni rekord u štafeti 4×200 metara u  kategoriji mlađih juniora, sa vremenom 1:35:60 i zlatnu medalju u ovoj disciplini osvojili su Rijada Muratović, Enes Džinić, Alija Džinić i  Bakir Musić. Ovaj izuzetni rezultat je ujedno i juniorski dvoranski rekord Bosne i Hercegovine. Zlatnu medalju  i dominantnu pobjedu u diciplini 200 metara sa rezultatom 23:23 s, osvojio je Bakir Musić, mlađi junior i jedan od najperspektivnijih atletičara Bosne i Hercegovine. Bronzanu medalju u diciplini 800 metara za mlađe juniorke osvojila je Elma Hasanbašić. Zapažene rezultate na jučerašnjem  mitingu ostvarili su i Ema Mešković, Alija Džinić, Enes Džinić i Rijad Muratović u trci na 60 metara.

 Već sljedećeg vikenda u Beogradu će biti održani Novogodišnji mitinzi atletskih klubova “Partizan” i “Crvena zvezda” na kojima će nastupiti najuspješniji takmičari AK “Sloboda Tehnograd” u svim uzrasnim kategorijama. Današnji rekord je  dvanaesti državni rekord koji su ostvarili atletičari AK “Sloboda Tehnograd” u ovoj takmičarskoj sezoni, u kojoj se obilježava jubilej 75 godina uspješnog postojanja i rada.

Pored nastupa u Beogradu, jučer je član AK “Sloboda Tehnograd” Mirzet Valter Halilović  u Sarajevu nastupio  na “Advent  Run” trci gdje je istrčao svoj lični rekord u trci na 5000 m sa rezultatom 18:01 s, dok je sportski direktor AK “Sloboda Tehnograd” Jasmin Gavranović prisustvovao edukativnom  događaju –  Tehnički kurs  za trenere  na temu “Naučno utemeljeni pristup trenerskom pozivu” kojeg je organizovao Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine a pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti  Međunarodnog olimpijskog komiteta.

 

Leave a Reply