Obilježeno dvanaest godina od prerane smrti atletičarke Elmine Čivić

Gubitak mladih i talentovanih osoba uvijek je velika tragedija, ne samo za porodicu i prijatelje, već i za cijelu zajednicu koja prepoznaje i cijeni njihov potencijal i doprinos. Elmina Ćivić, poznata po svom nadimku Minkica, ostavila je neizbrisiv trag u srcima onih koji su je poznavali, kako na sportskom tako i na ličnom planu.

Njena borba sa sistemskim lupusom, bolešću koja može imati razarajuće posljedice na gotovo svaki organ u tijelu, pokazuje koliko je bila jaka i hrabra. Sistemski lupus je autoimuna bolest koja izaziva da imunološki sistem tijela pogrešno napada sopstvene tkiva i organe, uzrokujući upalu i oštećenje. Ova bolest može biti teška i nepredvidiva, često zahtijevajući stalnu medicinsku pažnju i tretman.

Elminin uspjeh u atletici kao prvakinja BiH u kategoriji mlađih juniora naglašava njenu izuzetnu predanost, talent i radnu etiku. Atletski klub “Sloboda – Tehnograd” Tuzla, kao i cijela sportska zajednica u Bosni i Hercegovini, sigurno pamti njen doprinos i postignuća sa velikim poštovanjem i ponosom.

Njena akademska postignuća, kao odlična učenica Ekonomske škole, dodatno svjedoče o njenoj posvećenosti i želji za znanjem i uspjehom uprkos izazovima sa kojima se suočavala.

Elminina dženaza i ukop u Tuzli, u njenom rodnom kraju, bili su trenuci duboke tuge, ali i odavanja počasti jednom mladom životu koji je, iako prerano okončan, ostavio dubok i trajan uticaj. Njeno sjećanje živi kroz uspomene onih koji su je voljeli, kao i kroz inspiraciju koju pruža svima koji se bore sa teškoćama, pokazujući snagu, hrabrost i dostojanstvo u licu izazova.