Odlični nastupi za najmlađe atletičare-ke AK „Sloboda Tehnograd“ Tuzla

Na ekipnom atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za dječake i djevojčice (2007. i 2008. godište) održanom  u subotu u Zenici, nastupile su i ženska i muška  ekipa Atletskog kluba „Sloboda Tehnograd“.

Djevojčice su u ukupnom plasmanu zauzele drugo, a dječaci treće mjesto. Ekipu djevojčica sačinjavale su Ema Mešković, Ena Bećirović, Nudžejma Vrabac, Ismihan Muratović, Amna Musić, Anida Musić i Ajša Babajić.

Ekipa dječaka nastupila je u sastavu Amer Bećirović, Imran Babajić, Ahmed Hodžić, Tarik Nezirovac i Amar Grbić.

Na ekipnom prvenstvu članovi ekipe nastupaju u nekoliko trkačkih – 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m, 100 m pr, 4×100 m,  skakačkih –  dalj i vis,  i bacačkih disciplina – kugla, koplje.  Pojedinačne  pobjede za svoj tim  ostvarili su Ema Mešković u trci na 300m, Amer Bećirović u trci na 800m i Ena Bećirović u trci na 1500m.

Uz dobre plasmane ostalih takmičara, obje ekipe AK Sloboda Tehnograd završile su na pobjedničkom postolju gdje su djevojčice osvojile titulu viceprvakinja za 2022 godinu, dok su dječaci osvojili 3 mjesto. Titule državnih prvaka za 2022 godinu osvojili su muška i ženska ekipa AK „Sarajevo“.

Istovremeno u periodu od 22. – 25. septembra, treneri Kada Delić Selimović i Jasmin Gavranović, te atletičari Nikola Pavljašević, Elma Hasanbašić i Bakir Musić učestvovali su  na velikom internacionalnom inkluzivnom kampu u turskom gradu Edirne u okviru projekta Erasmus + POTICANJE SOCIJALNOG UKLJUČIVANJA MLADIH S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA KROZ SPORTSocPORT. Na ovaj način, sportisti AK Sloboda Tehnograd još jednom potvrđuju svoju misiju ambasadora inkluzije.

Nakon još jednog uspješnog takmičarskog vikenda za atletičare AK „Sloboda Tehnograd“ , sezona se nastavlja pojedinačnim prvenstvima Bosne i Hercegovine u višeboju i krosu, te nekoliko atletskih mitinga na kojima se očekuju  osvajanje titula državnih prvaka i dopbrih plasmana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *