Održano pojedinačno prvenstvo BiH u krosu – Ena i Amer Bećirović prvaci BiH

Jučer je na sportskom aerodromu Jegin lug u Kalesiji, u organizaciji AK ” Sloboda Tehnograd” održano pojedinačno prvenstvo BiH u krosu, u svim uzrasnim kategorijama, na kojem su nastupili i brojni atletičari AK “Sloboda Tehnograd”.

Titule prvakinje i prvaka BiH za 2023 godinu, osvojili su Ena Bećirović u kategoriji djevojčica i Amer Bećirović u kategoriji dječaka. Osvojeno je i šest srebrnih medalja, koje su osvojili: Anela Muhtarević u kategoriji seniroki, Rijad Hasanbašić u kategoriji mlađih seniora, Elma Hasanbašić u kategoriji mlađih juniorki, Nikola Pavljašević u kategoriji dječaka, Ahmed Hodžić u kategoriji pionira, te Amna Musić u kategoriji pionirki. Bronzani na ovom takmičenju bili su Sanela Breljaković u kategoriji seniorki, Imad Isabegović u kategoriji mlađih juniora.

Pored osvojenih medalja na državnom prvenstvu, takmičari-ke su ujedno osvojili i odličja na Federalnom prvenstvu u krosu, a pored pomenutih takmičara-ki, medalje su osvojili i Ajna Nezirovac, Ema Zahirović u kategoriji pionirki, Nudžejma Vrabac u kategoriji djevojčica i Adem Bajrić u kategoriji pionira. Na prvenstvu BiH u krosu nastupilo je šezdesetak takmičara iz brojnih bosanskohercegovačkih atletskih klubova. Takmičenje je održano uz podršku Aero – kluba Tuzla. Atletska sezona na otvorenom je u završnoj fazi i za atletičare-ke AK Sloboda Tehnograd je bila vrlo uspješna. Sljedećeg vikenda Tuzla i AK Sloboda Tehnograd  će  zajedno sa RSD  „Maratonac“  biće domaćini „Prvenstvu BiH u maratonu“ i „7. Tuzlanskom maratonu“, koji će trčati na ulicama Tuzle, na kojima se očekuje učešće više od 600 trkača.

Leave a Reply