Seniorski državni rekord na Timskom prvenstvu Evrope za takmičare AK “Sloboda Tehnograd”

Na Timskom prvenstvu Evrope – 3. liga koje je ovog vikenda održano na Kipru, postavljen je novi seniorski rekord BiH u discplini štafeta 4 x 100 metara u čijem sastavu su bili članovi AK Sloboda-Tehnograd” Rusmir Malkočević, Hajrudin Vejzović i Edhem Vikalo. Obaranju novog rekorda u vremenu 41.19 sekundi i osvajanju trećeg mjesta pomogao je Egon Savić iz AK “Sarajevo”.

Prvog dana takmičenja još vredniji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji ostvario je Rusmir Malkočević koji je osvojio 1. mjesto u trci na utrci 400 metara sa preponama istrčavši svoj lični rekord u vremenu od 51.21 sekundi.

Drugog dana takmičenja Rusmir Malkočević je u trci na 110 metara sa preponama osvojio 6. mjesto i 4. mjesto u štafeti 4×400 metara, dok je Hajrudin Vejzović u trci na 200 m zauzeo 7. mjesto te je takođe bio član štafete 4 x 400 metara. Reprezentacija BiH je u sveukupnom plasmanu zauzela 5. mjesto sa ukupno 429,50 bodova, dok su se u viši rang takmičenja plasirane reprezentacije Srbije i Kipra.

Već narednog vikenda naše najbolje seniore očekuje nastup na Prvenstvu Balkana za seniore koje će se održati u Novom Pazaru.

Leave a Reply