Titula pionirskih ekipnih prvaka BiH za 2021. godinu krosu

Jučer, je Brčkom u tehničkoj organizaciji AK “Cross” održano Ekipno prvenstvo BiH u krosu na kome su nastupili i najmladji članovi A”Sloboda Tehnograd”. Titulom ekipnih prvaka BiH za 2021. godinu, okitila se ekipa pionira AK “Sloboda Tehnograd” u sastavu: Nikola Pavljašević, Imran Babajić i Kerim Halilović. U konkurenciji pionirki “Sloboda Tehnograd” osvojila je 3 mjesto, a ekipu su sačinjavale Ema Mešković, Ema Halilović, Semina Mujanović, Ajna Nezirovac, Nudžejma Vrabac i Aiša Suljić. Također, 3 mjesto osvojila je ekipa AK “Sloboda Tehnograd” u konkurenciji dječaka u sastavu Bakir Musić, Adem Šarić i Luka Matuzović.

Elma Hasanbašić i Berina Husić su nastupile u kategoriji djevojčica ali zbog nedolaska naše dvije prijavljenje takmičarke izostao je ekipni plasman, mada je Elma Hasanbašić pored Nikole Pavljašević koji je pobijedio u pojedinačnoj konkurenciji osvojivši 1. mjesto, osvojila izvanredno 2. mjesto. U sveukupnom plasmanu muška ekipa AK “Sloboda-Tehnograd” osvojila je titulu viceprvaka BiH u krosu za 2021. godinu, dok su djevojke osvojile 5. mjesto.

Jučer, je naš najbolji atletičar Rusmir Malkočević otputovao na sedmodnevne pripreme u Makarsku gdje će trenirati zajedno sa reprezentativcima Hrvatske, kako bi već u maju startovao na međunarodnim takmičenjima na kojima će pokušati ispuniti olimpijsku normu. Obzirom, da je Hajrudin Vejzović atletsku 2021 godinu, započeo postavljanjem novog državnog rekorda za mladje seniore, nadamo se da će i za njega ova godina biti uspješna jer ga očekuju nastupi na Evropskom prvestvu U-23, Mediteranskom prvenstvu U 23, Timskom prvenstvu Evrope, Prvenstvu Balkana, dok će se Edhem Vikalo boriti za ispunjenje norme za nastupe na Svjetskom i Evropskom juniorskom prvenstvu. Pored standardnih reprezentativaca Malkočevića, Vejzovića i
Vikala, ove godine status reprezentativaca očekuju Omar Džanić, Adi Nurkanović , Bakir Musić i Nejla Kamerić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *